Történetek

„Nyitni-kék” a tenger alatt is!

„Nyitni-kék” a tenger alatt is!

Óvodánk pedagógiai programja a „Nyitni-kék a világra”, mely ajtót nyit a világ, a természet megismerésére, megtapasztalására a gyermekek számára élményszerűen.

A természet „Zöld ünnepeinek” sorában a Víz Világnapja az egyik legfontosabb és legsokrétűbben feldolgozható, és a gyermekek közelébe hozható ünnep. Így idén, nagyban gondolkodtunk!

Óvoda a korona idején

Óvoda a korona idején

Március 17-én a fenntartó döntése alapján óvodánk becsukta kapuit. Sokkolt minket is ez a vírus dolog, olyan érzés, mintha megállt volna a Föld. Aztán szépen lassan újra forogni kezdett, és mi felvettük a ritmusát.

Addig is, míg újra benépesül az épület, álljon itt egy mese Turucz Andi óvó néni tollából.

Mackolimpia

Mackolimpia

Törökbálinton, február első hetében a Nyitnikék Óvoda környékén a lakosok medvenyomokra lehettek figyelmesek. Aggodalomra azonban nem volt ok, hiszen intézményünkben hagyomány, hogy február elején megrendezzük a Medve-hetet.

Hogy miért is kedveljük annyira a plüssmackókat? Mert puhák és nagyon aranyosak. Talán éppen ezért olyan sikeres óvodánk Maci kiállítása, melyet évek óta megrendezünk a tornateremben.

MŰ-KINCS-RABLÓK

MŰ-KINCS-RABLÓK

2019. május 20-án nyitotta meg legújabb tárlatát a Nyitnikék óvoda, MŰ KINCS RABLÓK címmel.

Már maga a cím is sokkolta a konstruáló játékokat jobban kedvelő óvodások körét, tiltakozásul elfogyasztották az összes uzsonnára adott margarinos kenyeret.

Zenés bűnmegelőzés az oviban

Zenés bűnmegelőzés az oviban

Az előadás hossza, tartalma, célja minden szempontból megfelelt az óvodás korosztálynak. Éppen annyi információt adott, melyet a gyerekek feldolgozhattak, és a zenék, versek jó eszközei voltak a tudás átadásának.

Nemzeti Ünnep a Méhecske csoportban

Nemzeti Ünnep a Méhecske csoportban

Szabadságharc, szabadság, Magyarország, magyarság.

Ezek az elvont fogalmak nehezen magyarázhatók meg az óvodás korosztálynak. Épp ezért fontos minél több élménnyel, tapasztalatok szerzésével - megélésével megalapozni az érzéseket, melyekre később támaszkodhatunk.